Ma ništa posebno, čekam da mi se javi jedna stara prijateljica. To jest, nova. Mislim, skoro smo se upoznale ali ima podosta godina. Šta znam, oko šezdeset pet, tako mi se čini. Starija od moje keve bar nekoliko. Dogovorile se danas da idemo na kolače, kad ona završi nešto po gradu. Ionako mi dan nešto bezveze, matori me iznervirali, danas im godišnjica braka pa sam htela da ih izvedem na ručak, ali ćale ispalio, posle se i keva naljutila. Taman kolači malo da me smire…

A žena je šou program. Izgleda kao zmaj, uprkos godinama. Kratka proseda frizuriška, minđuše, tamno crveni karmin, kožni mantil miš boje… Slučajno smo se upoznale, na jednoj konferenciji u Zagrebu, radila je godinama za neku svetsku organizaciju pa sad ide po tim skupovima da se druži, svi je poznaju. I svuda ima po nekog „dečka“. Vidim kako joj prilaze, gledaju je kao da im život zavisi od toga da li će da promeni s njima par rečenica. Na ručku smo sedele jedna pored druge pa se raspričale, neki lik levo od nje navalio da idu uveče u neku vinoteku, a ona ladno kaže „izvini, dušo, ne mogu, obećala sam drugarici“ i pokaže na mene. Normalno da smo izašle i provele se za sve pare. Završile smo u diskoteci, šta da ti pričam. To jest, ja sam završila u diskoteci pa posle otišla na spavanje, a ona pokupila baju desetak godina mlađeg i nestala u vidu lastinog repa.

Zna žena zašto živi, a ne kao moja keva. Prošle nedelje otišla na pijacu, kupila džak paprike ajvarke i krenula pešice kući – ne vozi, a naljutila se na ćaleta. Usput je mimoišao kolega autom, stao da je poveze a ona mu mrtva hladna rekla „neka, malo ću da prošetam“! Eej, da prošeta sa sve dva’es kila?! Kaže, taman posla da sedne sa tuđim muškarcem u kola…

Ma ćuti, dobro sam ja još i ispala. Jedino mi se nešto ne da da se udajem. Familija prestala da me smara oko tri’es druge. Keva isto, valjda shvatila da gledam njih ceo život, pa me brak nekako ne privlači.

Čekaj čas da se javim na drugu vezu.

——-

Ej, tu sam. Javila mi se gospođa Nina, nju sam čekala. Pazi kad ne verujem, čeka me u Moskvi, pita je l’ mi ne smeta da me upozna sa „beogradskim“ dečkom, kaže da ga je jedva nagovorila, ali da obećam da ću da držim jezik za zubima. Ajd’ odoh malo da se ismejem i da podignem šećer.

Pazi ovaj lik s njom ima istu džemper kao…

Aloo, ćale bre, šta ćeš ti ovde?!